Dierfysiotherapie bij Honden

Je hond is je maatje. Of je nu een sport beoefend met jouw hond of dat het alleen maar gaat om de dagelijkse wandeling. We willen dat de hond zich lekker voelt en zich zo fijn mogelijk kan bewegen.

Hieronder heb ik een aantal voorbeelden opgesomd waarbij ik je kan helpen:

  • Langzamer lopen of helemaal niet willen wandelen;
  • Lichte tot matige kreupelheden;
  • Moeite met ergens op- of af springen;
  • Artrose;
  • Kracht- of coördinatie problemen;
  • Neurologische problematiek;
  • Spondylose of andere rugproblematiek;
  • Revalidatie na een blessure of operatie;
  • Begeleiding van de sportprestaties;

Wanneer ik een hond voor het eerst zie doe ik altijd een volledig onderzoek. Dat betekent dat ik de hond in zijn geheel bekijk. Ik wil zien hoe de hond beweegt, rechtuit en op de cirkel. Daarbij kijk ik wat goed gaat en waar aandachtspunten zitten voor mijn behandeling. Ook kijk ik de poten, hals en rug van de hond na om te bepalen of de hond ergens beperkt of pijnlijk is in gewrichten of spieren. Bij sporthonden is het soms zinvol om (enkele) oefeningen uit de sport te bekijken. Na mijn onderzoek bespreek ik met jou wat ik heb gevonden en bepalen we samen het behandelplan. Dit bestaat uit een of meerdere behandelingen, advies en eventueel een aantal oefeningen. Afhankelijk van wat er nodig is kan ik ook nog overleggen met bijvoorbeeld de dierenarts zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de hond zich zo optimaal kan bewegen.