Dry Needling

Dry Needling is een zeer effectieve behandelmethode voor spierproblematiek bij paarden. Bij Dry Needling gebruik je een acupunctuur naald om zo genaamde triggerpoints in de spier aan te prikken en hiermee te verhelpen. Een triggerpoint is een verkrampte knoop in een spier. Een triggerpoint kan niet alleen erg pijnlijk zijn, maar ook spierzwakte, een bewegingsbeperking of gestoord bewegingsgevoel veroorzaken. Lokaal, op de plek waar het triggerpoint zich bevindt, maar ook in een groot gebied daar omheen.

Hoe een triggerpoint ontstaat is niet altijd even duidelijk. Deze kan ontstaan door trauma of ongewone belasting, maar ook door een combinatie van verschillende factoren. 

Tijdens het aanprikken van een triggerpoint reageert de spier door kort heftig aan te spannen of te trillen. Dit zorgt ervoor dat de bloedtoevoer weer wordt geactiveerd en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Ook goede stoffen kunnen hierdoor de spier weer bereiken. Wanneer deze stofwisseling in de spier weer plaats kan vinden, kan de spier weer goed functioneren en het paard daardoor weer beter bewegen. 

Ik behandel de paarden met Dry Needling volgens methode Andrea Schachinger®. Dit is een uitgebreide behandelmethode die effectief en veilig het hele paardenlichaam bereikt.